Nieuws/Binnenland
866557
Binnenland

Van der Zandt: uitzending vergeten en weg

Herman van der Zandt presenteerde donderdagavond het Achtuurjournaal toen hij van verslaggever Martijn Bink te horen kreeg dat iedereen het pand moest verlaten. „Dan moet je jezelf in veiligheid brengen en de uitzending vergeten.”

„We stonden allemaal klaar voor het journaal, hadden gerepeteerd, het kon elk moment beginnen. Het zal een halve minuut voor 20.00 uur zijn geweest. Ik had contact met verslaggever Martijn Bink, die elders in het pand aanwezig was. Ik zag op het beeld dat daar iets gebeurde, maar kon niet goed precies zien wat. “

Van der Zandt dacht nog heel even dat het een grap was, maar zag aan het gezicht van Bink dat het serieus was. „Dan moet je niet nadenken en zorgen dat je wegkomt. De uitzending even vergeten, en jezelf in veiligheid brengen. Je weet ook niet of er meer mensen in het pand zijn. Via een kruipdoor sluipdoor-weg zijn we buiten beland.”

Of de nieuwslezer niet bang was? Van der Zandt zegt van niet. „Ik heb geen pistool gezien, heb de bedreiger niet gezien, misschien dat dat scheelt. Ik heb verder ook geen tekenen van paniek gezien. We willen snel weer aan het werk.”