Nieuws/Binnenland
866575
Binnenland

Dreiging in NOS-pand Hilversum

Het pand van de NOS op het Mediapark in Hilversum is donderdagavond ontruimd. Er was een man in de studio die zendtijd eiste. Hij is inmiddels door een beveiliger overmeesterd. Hij zou met een groot wapen met een geluidsdemper hebben gedreigd.

De man kwam het NOS-pand binnen door een bewaker te bedreigen met een wapen. NOS-verslagever Martijn Bink zegt tegen RTL dat de man de redactie op kwam lopen en om zendtijd vroeg. Hij werd naar een lege studio geleid en daarna werd de politie gewaarschuwd.

Alle medewerkers van de NOS moesten het pand verlaten. Buiten het gebouw staan zo'n 70 tot 80 mensen. De politie is in grote getale aanwezig. Wegen op en rond het Mediapark zijn afgesloten. Boven het Mediapark hangen helikopters.

Het Achtuurjournaal wordt momenteel niet uitgezonden. Dat begon nog wel, maar werd al snel afgebroken.

De man met het wapen zou een keurig geklede man zijn geweest. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum bevestigt dat er iemand in het gebouw van het Journaal eiste dat hij zendtijd kreeg. Of deze persoon gewapend was, kon de burgemeester nog niet zeggen.

Het Mediapark was extra beveiligd na de aanslagen in Parijs eerder deze maand. De beveiliging was opgevoerd en er zou vaker worden gesurveilleerd.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");