Nieuws/Binnenland
866593
Binnenland

Stoffelijke overschotten gevonden bij zoektocht kotter

Bij de zoektocht naar het vermiste vissersschip Z-85 Morgenster zijn twee stoffelijke overschotten gevonden voor de Franse kust bij Boulogne-sur-Mer. De kans is groot dat het om opvarenden van de kotter gaat. Ook is een reddingsvest gevonden dat van de kotter afkomstig is.

Dat laat de Nederlandse Kustwacht weten op het liveblog over de zoektocht naar het vissersschip. De stoffelijke overschotten moet nog geïdentificeerd worden.

Woensdagmiddag is voor het laatst een teken van leven vernomen van de kotter. De Z-85 Morgenster is een Urks vissersschip. De kapitein is Nederlands; de drie bemanningsleden zijn een Nederlander, een Belg en een Portugees.

Zeker vijftien viskotters, twee Britse reddingsboten, twee Britse overheidsschepen een helikopter en een vliegtuig hebben donderdag gezocht naar de opvarenden. Ook werd een overheidsvaartuig met sonar ingezet.

De zoektocht is na zonsondergang gestaakt. Of en op welke schaal er vrijdag verder wordt gezocht naar de opvarenden is nog onbekend. De kustwacht van Dover moet daar nog een beslissing over nemen.