Nieuws/Binnenland
866612
Binnenland

BOOT HOLLAND

Yanmar komt met kleine common rail diesels

Motorproductent Yanmar komt op Boot Holland met nieuwe common rail diesels met kleine vermogens. De extra zuinige diesels zijn met vermogens van 45 - 110 pk zelfs de kleinste common rail motoren op de markt.

Yanmar presenteert op Boot Holland in de Saksenhal de nieuwste modellen mechanische en elektronische dieselmotoren. Opvallend is de splinternieuwe range van vier common rail dieselmotoren met vermogens van 45 tot 110 pk. Speciale aandacht gaat uit naar de Yanmar 6BY3-160; de trillingvrije motor die onlangs internationaal in de prijzen viel. Op Boot Holland kunnen bezoekers op de Yanmar stand verschillende mechanische en elektronische motoren bekijken. Ook zijn er verschillende voorstuwingsystemen, waaronder saildrives, ZT-sterndrives en hydraulische keerkoppelingen.

Peter van der Vorst, manager Yanmar Benelux B.V.: “We zijn enorm trots op onze nieuwe kleine common rail diesels, compacte lichtgewicht viercilinders die plug en play kunnen worden geïnstalleerd. ”Yanmar Common RailNaast grotere modellen ontwikkelde Yanmar een serie nieuwe lichtgewicht Common Rail JH-CR viercilinder dieselmotoren. De compacte, zuinige, stille en schone “middenklassers” zijn verkrijgbaar als 45, 57, 80 en 110 pk en passen perfect in grotere zeiljachten, motorboten, sloepen, snelle RIB’s en tenders. Yanmar 6BY3-160Voor de grotere waterverplaatsende schepen presenteert Yanmar een nieuwe, extra stille drieliter zescilinder 160 pk/2800 toeren Common Rail motor. De Steeler Panorama FF46 werd onlangs European Power Boat of the Year met in de motorkamer een dubbele 6BY3-160 installatie.Yanmar 8-LVDe nieuwe 4,46 liter twin-turbo V8 Common Rail diesel is verkrijgbaar in 320 en 370 pk. De motoren zijn de eersten die gebruik maken van het Can Bus Vessel Control System, waardoor een boot in een dubbele sterndrive uitvoering kan worden uitgerust met het geavanceerde Yanmar joystick systeem.Yanmar Joystick systeemNieuw is het intelligente Yanmar Joystick stuursysteem, dat in combinatie met twee Stern Drives schokvrij is gekoppeld aan een Yanmar 8 cilinder motor van 320, 350 of 370 pk. Hiermee is een boegschroef overbodig.  

Yanmar is van 6 tot en met 11 februari 2015 in de Saksenhal aanwezig op Boot Holland.