Nieuws/Buitenland
866624
Buitenland

Geen doorbraak bij overleg over Syrië

Het overleg over Syrië in Moskou heeft zoals verwacht niet tot een doorbraak geleid. De vertegenwoordigers van de Syrische regering en een klein deel van de oppositie die in de Russische hoofdstad bijeen waren, hebben afgesproken het overleg op korte termijn voort te zetten. Dan wordt ook de Nationale Syrische Coalitie uitgenodigd, de belangrijkste oppositiebeweging in het Arabische land, die de steun van het Westen heeft.

De coalitie boycotte het overleg, omdat Rusland de belangrijkste bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad is. De jihadisten van het Nusra-Front en Islamitische Staat zijn ook niet bij de besprekingen betrokken, hoewel zij een groot deel van het noorden en oosten van het land in handen hebben.

Aan de besprekingen namen zes afgevaardigden van de regering en 32 leden van oppositiegroepen deel die het regime in het algemeen met rust laat. Zij werden het eens over tien principes. Daarin keren zij zich tegen buitenlandse inmenging in het conflict en tegen sancties tegen het bewind van Assad.