Nieuws
866634
Nieuws

Microsoft verbetert fotobeleving OneDrive

Foto’s online opslaan is makkelijk, maar niet bij elke dienst is het terugkijken van de kiekjes een fijne ervaring. Zo schotelt Microsoft gebruikers van OneDrive een bestandsverkenner voor met wat foto-gerelateerde functies.  Dat gaat veranderen.

Op het OneDrive blog maakt de softwaregigant bekend dat het een compleet nieuwe manier introduceert om foto’s in OneDrive te bekijken, te beheren en te delen. De komende weken rolt het nieuwe functies uit die de fotobeleving verbetert.

Zo kunnen gebruikers voortaan albums creëren van foto’s  uit meerdere folders, zonder deze te hoeven kopiëren en plakken. De foto’s worden weergegeven in collages waarbij grote en kleine foto0s worden afgewisseld.

Daarnaast wordt het vinden van foto’s eenvoudiger omdat OneDrive gebruik gaat maken van de beeldherkenningstechnologie in Bing om automatisch tags aan foto’s te koppelen. Zo krijgen foto’s op het strand de tag en die met de hond de tag hond.  Op die manier kunnen gebruikers foto’s van bepaalde gelegenheden sneller terug kunnen vinden.

Systemen die draaien op Windows 7 en Windows 8 zullen foto’s voortaan automatisch synchroniseren als apparaten verbonden worden.

De nieuwe functies worden in eerste instantie uitgerold voor het web en iOS. Microsoft belooft dat Android en Windows Phone snel volgen.