Nieuws
866667
Nieuws

Trage router om kinderen aan het werk te krijgen

Het is voor veel ouders van tieners een bekend probleem: de kinderen hebben klusjes te doen, maar in plaats daarvan zitten ze te twitteren, facebooken snapchatten. Nu is er een oplossing: de Vexbox vertraagt het internet zodanig dat het net lijkt of een inbelverbinding gebruikt wordt.

Volgens de bedenker, Sean O'Riordon, is het straffen van kinderen door internet uit te zetten niet effectief. In plaats van simpelweg wel of geen internet toe te staan, maakt de VexBox het mogelijk om de verbinding enorm te vertragen. Hierdoor krijgt de tiener in kwestie een klein voorproefje van wat hij kan verwachten als hij eenmaal zijn klusjes of huiswerk heeft gedaan.

Het doosje is op een bestaande router aan te sluiten, waarna hij een apart wifi-netwerk creëert. De bedoeling is dat de apparaten van de tiener(s) in kwestie hierop aangesloten worden. Via een webportaal kunnen de ouders de snelheid aanpassen, bijvoorbeeld als het tijd is om huiswerk te maken.

De maker hoopt via Kickstarter genoeg geld binnen te halen om met de productie van de VexBox te beginnen. Het apparaat gaat $79 in de winkel kosten, maar vroege vogels kunnen hem vanaf $39 via Kickstarter bemachtigen.