Nieuws/Binnenland
866692
Binnenland

BOTEN BEURS BOOT DÜSSELDORF

Boot Düsseldorf blijft een veilige haven voor de internationale boten- en watersportindustrie

De grootste boten- en watersportbeurs van de wereld heeft dit jaar 8600 bezoekers minder getrokken dan vorig jaar. Op de beurs Boot Düsseldorf die tot 25 januari werd gehouden kwamen in totaal 240.000 bezoekers af.  Ondanks het iets lagere bezoekersaantal is de organisatie zeer tevreden.

Uit zestig landen kwamen de bezoekers naar Düsseldorf om in de zeventien beurshallen informatie in te winnen over nieuwe boten, watersportartikelen, uitrustingen en maritieme dienstverlening bij 1.741 exposanten uit 57 landen.

Marktplaats

“We zijn met het verloop van de beurs absoluut tevreden, ook al hebben we de topresultaten van het voorgaande jaar niet kunnen evenaren. Het winterse weer tijdens de traditioneel sterkst bezochte tweede zaterdag heeft veel gasten weerhouden om naar de beurs te gaan” aldus Werner Matthias Dornscheidt, voorzitter van de directie van Messe Düsseldorf.

Meest populair

De zeilboten en zeiljachten zijn net als voorheen de favoriet van de bezoekers van boot: bijna de helft van hen interesseerde zich voor het varen met zeil. Bijna een derde zocht informatie over motorboten. Ditzelfde gold voor bootuitrustingen en toebehoren. Bij meer dan een kwart van de bezoekers stonden duikreizen en duikuitrustingen op de wensenlijst. Twintig procent ging naar de reiswerelden in de hallen 13 en 14.