Nieuws
866704
Nieuws

Musical over Van Gogh op losse schroeven

De musical die producent Albert Verlinde zou gaan maken over schilder Vincent van Gogh, wordt uitgesteld. Het bedrijf van Verlinde heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De musical zou in het najaar in première gaan en langere tijd op een vaste plek in Brabant worden opgevoerd en daarna op tournee gaan naar het buitenland, was het plan. Door de fusie van Albert Verlinde Entertainment met Stage Entertainment van Joop van den Ende wordt er opnieuw gekeken naar internationale kansen, staat in een verklaring. „De eerdere plannen voor een Nederlandse productie in Brabant met een première in het najaar, zijn uitgesteld. De keuze voor Brabant als locatie is daarmee nu van de baan.”

Albert Verlinde benadrukt dat de musical er komt. „Maar het is verstandig om op dit moment pas op de plaats te maken totdat wij precies weten hoe wij alle extra kansen kunnen benutten die de fusie ons geeft.”

De productie zou ongeveer 10 miljoen euro kosten en de provincie Noord-Brabant was bereid 3 miljoen euro te lenen aan de producent. De provincie is teleurgesteld omdat de musical dit jaar precies paste in de internationale herdenking van het 125e sterfjaar van Vincent van Gogh. „Het was een cultureel topevenement dat veel bezoekers naar Brabant zou trekken”, reageerde een woordvoerster.

Omdat Verlinde geen gebruikmaakt van de lening, is die ingetrokken. Een eventueel nieuw verzoek om een bijdrage zal opnieuw beoordeeld worden, aldus de provincie.