Nieuws/Binnenland
866719
Binnenland

Doodgeschoten Ghanees was bordenwasser

De 37-jarige Ghanees die dinsdagnacht in Amsterdam-Osdorp werd doodgeschoten, werkte als bordenwasser in restaurant De Plantage naast dierentuin Artis. Augustine Nyantakyi stond bij vrienden bekend als een stille, rustige jongen die trouw naar de kerk ging.

Dat schrijft Het Parool donderdag. Nyantakyi speelde in zijn vrije tijd in de muziekband  van de Jesus Christ Foundation Church in Zuidoost. Hij was een bekend gezicht in de Ghanese gemeenschap.

Daar weten ze niets van enige banden met criminaliteit. Zij vragen zich vertwijfeld af of Nyantakyi zonder hun weten actief was in de onderwereld of dat hij misschien slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling. De politie heeft in ieder geval geen aanwijzingen dat hij banden had met zware criminaliteit.

Nyantakyi werd dinsdagnacht in de Wolbrantskerkweg met een groot aantal kogels uit een automatisch vuurwapen doodgeschoten. Hij zou al enige tijd aan de Wolbrantskerkweg hebben gewoond en één dochter hebben. De politie hoopt bij het opsporen van de daders gebruik te kunnen maken van beelden van een camera die op de derde etage boven het balkon hangt. Het slachtoffer lag vrijwel recht onder deze camera.