Nieuws/Binnenland
866742
Binnenland

John Jansen van Galen stopt met 'het Oog'

John Jansen van Galen (74) presenteert op zondag 1 maart voor de allerlaatste keer het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hij was bijna 25 jaar lang de vaste presentator op de zondagavond en is daarmee de langstzittende presentator in de geschiedenis van 'het Oog'. De laatste uitzending wordt dan ook een feestelijke.

Volgens traditie sluit Jansen van Galen af met een gedicht. Hij las er meer dan 1100 tijdens zijn carrière bij het radioprogramma. Op die manier licht hij ook zijn vertrek toe: „Niet anders is de gang van ieder leven: Men raakt aan 't eind van alle dingen los”, een citaat van zijn favoriete dichter J.C. Bloem.

„Het is bijna niet voor te stellen, de zondagavond zonder John”, zegt Marion van de Wouw, chef Met het Oog op Morgen. „Het lijkt alsof John er altijd al was en er altijd zou zijn achter de Oog-microfoon op zondagavond. John is een icoon van het programma en bij de luisteraars zeer geliefd.” Ze denkt dan ook dat het „enorm wennen” zal zijn zonder hem op de zondagavond.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd