Nieuws
866784
Nieuws

Zoektocht naar Urker kotter hervat

Zeker vijftien viskotters, twee Britse reddingsboten en een helikopter hebben donderdagochtend bij daglicht de zoektocht hervat naar het vermiste Urker vissersschip Z-85 Morgenster. Verder is een Brits overheidsvaartuig met sonar in het zoekgebied. Met behulp van sonar kan ook onder water worden gezocht. Ook een vliegtuig is een het gebied waar de kotter vermist wordt.

De kans om nog overlevenden te vinden is echter nihil, aldus een woordvoerder van de kustwacht. Schipbreukelingen hebben volgens hem bij de huidige watertemperatuur van 9 graden maar twee uur een kans op overleven.

Er was tot diep in de nacht gezocht in het zeegebied tussen Frankrijk en Engeland, maar niets gevonden. Drie Britse reddingboten, twee Britse helikopters, een Franse helikopter, een politievaartuig en diverse viskotters deden aan de nachtelijke zoekactie mee.

Woensdag rond 14.45 uur werd het laatste signaal van de kotter opgevangen. De kapitein van het schip is volgens de kustwacht een Nederlander. Er waren verder nog een Nederlander en een Belg en Portugees aan boord.