Nieuws/Buitenland
866815
Buitenland

Grote actie tegen mensensmokkelaars Duitsland

De Duitse politie heeft woensdag op tal van adressen invallen gedaan om bendes van mensensmokkelaars op te rollen. De grote actie is de uitkomst van vijf onderzoeken naar bendes in Duitsland. Een van de criminele organisaties hield zich bezig met Afrikaanse vluchtelingen en was actief in Noordrijn-Westfalen en Nederland, schrijft de Duitse krant Bild donderdag.

De mensensmokkelaars verdienden hun geld ook met witwassen, drugs, valsemunterij en de verkoop van valse papieren. Aan de acties in heel Duitsland deden 511 agenten van de nationale politie, tweehonderd agenten van regionale korpsen en tientallen onderzoekers van justitie mee. Behalve Europol waren ook de Nederlandse en Bulgaarse politie betrokken bij het onderzoek en deden gelijktijdig invallen in eigen land, aldus Bild.

Op 48 adressen in Duitsland werden invallen gedaan. Agenten troffen er valse paspoorten, rijbewijzen, kentekenbewijzen en visa aan. Ook stelden ze vals geld, drugs, wapens, munitie en 56.000 euro aan contant geld veilig. Elf mensen zijn gearresteerd. In Bulgarije werd één persoon opgepakt.