866830
Nieuws

Geen zogenaamde Lancia maar échte Chrysler

Eerste testnotities: Chrysler 200

Wilt u een echte Chrysler en geen zogenaamde Lancia? Dan is er nu de geheel nieuwe 200.

Verstandshuwelijk

Nieuwe Chryslers worden sinds het verstandshuwelijk tussen Fiat en Chrysler hier officieel niet meer geleverd. Toch hebben we een nieuwe Chrysler getest in Nederland. Het gaat om een geheel nieuw model; de Chrysler 200. Dealer Middelbeek Cars in Alkmaar haalt ze zelfstandig naar Nederland en biedt de auto aan voor net geen 30 mille. Wij reden de luxere Limited en die kost € 34.949.

D-segment

De 200 is een auto in het D-segment die het in de States vooral opneemt tegen daar populaire Toyota's en Mazda's maar ook de Amerikaanse Mondeo die ginds Fusion heet. Amerikanen zijn namelijk gek op Japanse en Europese mid-size sedans.

Bouwkwaliteit

De 200 is gebaseerd op een verlengd platform van de Fiat Group dat ook voor de Dodge Dart en Alfa Romeo Giulietta in gebruik is. De aandrijflijn kennen we onder andere van Jeep en bestaat uit een 2,4 liter viercilinder met 184 pk gekoppeld aan een negentraps automaat. Daarmee komt de 1475 kilogram wegende Amerikaan relaxed op snelheid. De rijervaring kenmerkt zich sowieso vooral door comfort. Het interieur en design oogt modern en de bouwkwaliteit is de concurrentie dicht genaderd.

Lees het volledige testverslag binnenkort in de krant of in Autovisie magazine.

PLUS

+ fris elegant design+ comfortabel onderstel+ fijne aandrijflijn

MIN

- hoofdruimte achterin max 1.90 m