Nieuws/Buitenland
866847
Buitenland

Polen wil meer sancties tegen Rusland

Polen wil meer sancties tegen Rusland. Dit heeft de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Grzegorz Schetyna donderdag kort voor het Europese ministersoverleg over de sancties gezegd. Rusland moet zich volgens de bewindsman realiseren dat het de hele wereld tegenover zich heeft in de kwestie Oekraïne.

Schetyna's Nederlandse collega Koenders zei woensdag in de Tweede Kamer ook dat er extra sancties moeten komen vanwege het oplaaiende geweld in het oosten van Oekraïne.

Europees president Donald Tusk, een Pool, heeft in een verklaring namens de EU met meer sancties tegen Rusland gedreigd. Dat leidde tot een boze reactie van de pas aangetreden regering in Athene die betere betrekkingen met Moskou wil. De nieuwe Griekse minister van Buitenlandse Zaken, Nikos Kotzias, zal het standpunt van de linkse regering in Athene in Brussel duidelijk maken. Volgens bronnen van de Griekse krant Kathimerini was er in Athene meer ergernis over de manier waarop met sancties werd gedreigd, dan over het voornemen zelf.