Nieuws/Binnenland
86739915
Binnenland

Klimaatprotesten in 40 Nederlandse plaatsen

Protest in Culemborg.

Protest in Culemborg.

DEN HAAG - Op 40 plaatsen in Nederland is zondag geprotesteerd voor een ’eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid’. Vanwege de coronamaatregelen vond er een stilstaande mars plaats.

Protest in Culemborg.

Protest in Culemborg.

De demonstraties startten om 14.00 uur, waarbij een uur later het Klimaatalarm werd geluid. Een minuut lang maakten demonstranten lawaai met trommels, bellen en hun stem. Ook worden verschillende kerkklokken geluid.

Door de coronamaatregelen kon er per locatie een maximaal aantal deelnemers meedoen. „Mede hierom kunnen demonstranten ook een onlineprogramma volgen, waarbij een livestream een sfeerimpressie geeft van de demonstraties door het land”, meldde een woordvoerder van Greenpeace vooraf.

Het Klimaatalarm vond onder meer plaats in Breda, Rotterdam, Middelburg, Wageningen, Baarn, Enschede, Leiden en Heerlen. Het is geïnitieerd door de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerking van Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.