Nieuws/Binnenland
867541
Binnenland

Loverboys hebben vrij spel in hotels

De Nederlandse hotelbranche is onvoldoende alert op kinderprostitutie door loverboys. Dat zegt de Stichting Stop Loverboys Nu naar aanleiding van het seksschandaal in een Limburgs hotel, waar in oktober een ontvoerde, 16-jarige tiener door een pooier te koop is aangeboden en door vele tientallen mannen is misbruikt.

„Hotelexploitanten treden lang niet altijd adequaat op en staan deze praktijken soms zelfs oogluikend toe”, aldus Anita de Wit van Stichting Stop Loverboys Nu. „De grotere en drukke hotels hebben vaak onvoldoende overzicht. Loverboys die daar een kamer boeken en hun deurpas aan hoerenlopers verstrekken, hebben zo vrij spel. We zien ook dat de kleinere hotels soms allang blij zijn dat hun kamers zijn geboekt en helemaal niet in actie komen.”

De stichting wijst met name naar het Van der Valk-concern. „We hebben jaren geleden al met Van der Valk om de tafel gezeten”, vervolgt De Wit. „Maar er is helaas weinig veranderd. Veel meisjes die wij opvangen, zeggen in Van der Valk-hotels te zijn misbruikt. Loverboys weten daar kennelijk nog steeds op slinkse wijze met hun slachtoffers en klanten binnen te dringen.”

Het Van der Valk-concern zegt zich niet in het geschetste beeld te herkennen.

Lees ook: 'Branche onvoldoende gespitst op uitbannen van kinderprostitutie'