Nieuws/Buitenland
867864328
Buitenland

Activisten gearresteerd na drone-actie bij Heathrow

Terminal 5 van Heathrow airport.

Terminal 5 van Heathrow airport.

LONDEN - De Britse politie heeft twee mannen gearresteerd die bij de Londense luchthaven Heathrow een drone wilde laten vliegen. Dat meldden Britse media. De arrestanten behoren tot een groep milieuactivisten die hadden aangekondigd het vliegverkeer te willen verstoren met onbemande toestelletjes.

Terminal 5 van Heathrow airport.

Terminal 5 van Heathrow airport.

Volgens de activisten heeft de politie het signaal naar de drone verstoord zodat deze de lucht niet kon worden ingestuurd. De luchthavenautoriteiten meldden dat er van verstoring geen sprake was en dat het vliegverkeer volgens schema verliep.

Milieuactivisten van de groep ’Heathrow Pauze’ kondigden eind vorige maand aan het vliegverkeer in de war te zullen sturen door onbemande vliegtuigjes in afgesloten zones rond het vliegveld te laten vliegen. De groep wil de Britse regering onder druk zetten meer maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

Donderdag pakte de politie al vijf mensen op die plannen zouden hebben om het vliegverkeer vrijdag te verstoren.

Een actievoerder verklaarde in een video dat de actiegroep last had van technische problemen en dat een meegenomen drone niet wilde vliegen. Hij kon niet vertellen wat de groep verder van plan is.