Nieuws/Binnenland
867942560
Binnenland

Rechtbank: 8 jaar cel en tbs voor Zeeuws seksmonster

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft de 47-jarige Pascal P. tot een hogere gevangenisstraf veroordeeld dan het Openbaar Ministerie eiste: acht jaar, in plaats van zes jaar voor het seksueel misbruiken en exploiteren van zijn stiefdochters en een vriendinnetje.

Pascal P. kreeg bovendien de maatregel van tbs met dwangverpleging opgelegd omdat het gevaar voor herhaling groot is.

Drogeren

Volgens de rechtbank was er sprake van „een huiveringwekkende en meedogenloze samenwerking” tussen Pascal P. en zijn vriendin Tanja D., de moeder van de meisjes. Zij vreesde dat Pascal P. haar zou verlaten en probeerde hem aan haar te binden door haar dochters ter beschikking te stellen voor seks. Ze was Pascal P. zelfs behulpzaam met het drogeren van de meisjes om het misbruik makkelijker te maken.

Een van zijn stiefdochters stelde Pascal P. zelfs beschikbaar aan andere mannen, die seks met haar mochten hebben op parkeerplaatsen. Ook daarvan was Tanja D. op de hoogte. Pascal P. heeft „op ernstige en niets ontziende manier de seksuele integriteit van de meisjes geschonden en een normale seksuele ontwikkeling doorkruist”, zegt de rechtbank. Beide meisjes beschouwden hem als een vertrouwenspersoon en noemde hem ’papa’. Dat vertrouwen heeft Pascal P. ernstig beschaamd.

Misbruik vader

Een van zijn stiefdochters was bovendien in haar vroege jeugd al misbruikt door haar eigen vader. Daar trok Pascal P. zich niets van aan. Hij zette de bevrediging van zijn eigen behoeften en die van andere mannen voorop, zegt de rechtbank. De meisjes kregen van de rechtbank ook veel hogere smartengeldvergoedingen toegekend dan ze hadden gevraagd: 70.000 euro voor de stiefdochter die ook seks moest hebben met andere mannen en meer dan 10 jaar werd misbruikt, en 50.000 euro voor de jongste stiefdochter die vier jaar lang „in een hoge frequentie” werd misbruikt.

De rechtbank sprak ook harde woorden over moeder Tanja D., zonder wie het misbruik van de meisjes nooit had kunnen plaatshebben. „Haar rol was onmisbaar.” Zij regelde de toediening van verdovende middelen die de seks makkelijker maakten en appte Pascal P. dat hij een geluksvogel was omdat hij drie vrouwen tot zijn beschikking had om seks mee te hebben.

Het stel sprak zelfs over het krijgen van nog een derde kind dat Pascal dan vanaf het begin mocht misbruiken en het in huis nemen van een pleegdochter.

Tanja D.’s zaak wordt in januari inhoudelijk behandeld, omdat zij eerder tijdens de rechtszaak onwel werd en daarna – vergeefs – de rechtbank wraakte. De rechtbank zei er niet aan te ontkomen om ook een oordeel te vellen over haar rol, maar laat de berechting in januari daarom over aan drie andere rechters.