Nieuws/Binnenland
868252
Binnenland

Lezers tippen reisapps

Dat onze lezers graag gebruik maken van reisapps moge duidelijk zijn! We vroegen jullie onlangs om jullie favoriete reisapps te mailen en wat blijkt? Jullie gebruiken er heel wat! Zie hier een aantal op een rij. LEES HIER TIPS VAN ONZE REIS- EN DIGITALE EXPERTS

Rob Roodselaar:

 

1. ANWB Onderweg

2. Booking.com

3. Navigon

Thomas Baak:

Mijn favorieten reisapp no.1 is Tripadvisor. Ideaal voor het opzoeken van informatie over hotels en reviews hiervan. Ook voor restaurants, uitgaansgelegenheden en activiteiten op plek van bestemming. Mensen over de hele wereld geven hun mening wat een goed algemeen beeld creëert.

Ik reis voornamelijk met de fiets als het binnen 5-10km afstand is en daarvoor gebruik ik graag de app "Naviki" en is gemaakt voor fietsers en geeft alle routes weer per fietspad. Niet is vervelender dan een navigiatie app gebruiken welke alleen maar autowegen herkend. Daarnaast kent Naviki alle landen/locaties in de wereld. Dus ook fietsen huren op vakantie en de route naar de supermarkt vind is hierdoor geen enkel probleem meer.

3e app is niet super handig maar wel leuk om te weten waar je zoal geweest bent, deze heet "Fog of World". Je hebt een map zoals in google maps maar het wordt pas zichtbaar als je er geweest bent. Ook dit geeft de hele wereld weer. Ideaal als je in het vliegtuig zit en de GPS aan hebt staan.

Job Nilsen"

 

"Tijdens mijn reizen maak ik veelvuldig gebruik van de reisapps van Cityzapper. Ze bieden bij het bezoek aan een stad een mooie selectie met aanraders wat te doen in de stad. Het voordeel wat de app biedt in tegenstelling tot veel andere apps is dat de app ook ofline goed werkt met een kaartje en niet toch telkens wordt gedwongen online te gaan. Daarnaast zit de app goed overzichtelijk in elkaar qua indeling en bieden ze soms verrassende tips die nog niet zijn platgelopen door de massa toerist."

"Op de momenten dat ik internet tot mijn beschikking heb dat is de app van tripadsor zeker ook een aanrader voor als je opzoek bent naar een goed restaurant. De overige functies van tripadvisor vind ik vrij matig maar de restaurant recencies bieden een goed advies waar wel of niet heen te gaan. Tot slot is voor landen waar geen euro gehanteerd wordt het een must om een goede wisselkoers app te hebben om je eigen budget goed in de gaten te kunnen houden."

David Vermeulen:

"Sullivan's List! Het is een overzicht van de 100 meest bizarre events in de wereld. Van de Nieuwjaarsduik tot Pamplona."

 

Dave de Vos:

Vluchten/trajecten zoeken: Kayak

Hotels: Booking.com

Bestemmingsinformatie: Tripadvisor

Extra: google maps/streetview voor inschatten afstanden / verkennen buurt van hotel

J. Scholten:

 

"The digital concierge is een app waarbij elke hotelier zijn eigen persoonlijke tips (in de omgeving van zijn verblijf) voor zijn gasten kwijt kan in een eigen app. zonder sponsoring van derde partijen. Het mooie is voor de gast dat hij gratis is en dat hij met een app de hele wereld rond kan om lokale informatie tot zich te nemen (dmv een andere code kan hij informatie van verschillende hotels offline tot zijn beschikking hebben). Geen roaming meer, gratis en er zit een “take me back button” in voor het geval je de weg kwijtraakt naar het hotel."

Tim de Kraker:

"Mijn favoriete reisapp is Barplanet. Met deze APP vind ik door heel Europa in de grote steden de leukste cafés en de hipste bars. In de agenda staan verschillende leuke events op een rijtje. Zo is gezelligheid en plezier zelfs in een vreemde plaats toch snel gevonden. Volgens mij zijn locaties in las Vegas, new york en sao Paulo ook al in kaart gebracht."

Danny Groeneveld:

 

"Mijn favoriete app en een absolute aanrader is Campercontact van NKC (Nederlandse Kampeerauto Club). Offline te gebruiken en zelf aan te vullen met tekst en foto's."

Charlotte van Dijk:

"Mijn voorkeur gaat naar reisapps die gaan over het plannen van de reis, de voorpret vooraf - maar ook achteraf, waarbij mensen leuke tips kunnen delen. Enkele voorbeelden hiervan zijn 1) Favoroute 2) AirBnB en 3) Travel Diaries."

Johan Schaap:

"Mijn favoriete reisapps (sorry, meer dan een) zijn de volgende (in willekeurige volgorde): 1) Google. Mijn oriëntatie begint vaak via Google. En op reis gebruik ik Google Maps om de weg te vinden."

Sowieso 2) Wikipedia. Ik wil graag meer weten van de geschiedenis etc. van een land of stad waar ik heen ga, dus ik zoek ook naar algemene info" "

3) Als ik eenmaal een idee heb van een plaats waar ik heen wil, dan vind ik apps als Favoroute leuk om inspiratie op te doen. Het is net alsof je er dan al bent en de content is erg goed want door echte reizigers geschreven.

 4) voor het boeken gebruik ik Skyscanner en Booking

5) Al mijn reisbescheiden gooi ik weer in Tripit

6) lokaal zoeken naar restaurants etc. doe ik via Foursquare.Irene Bosman:

 

"Favoroute: je vindt er reisinfo met unieke tips en toelichting van reisjournalisten en reisbloggers. Je kunt er ook zelf een reisgidsje aanmaken en nu heb ik dus niet meer al die losse papiertjes of word documenten maar maak een boekje aan met alle info die ik heb, en kan die dan ook weer makkelijk delen met vrienden die daar ook op reis gaan."

Bas Wouwenaar:

"Ben fan van The Style Junkies omdat het lijkt als of zij niet heel nodig een reis willen verkopen. Relaxt allemaal. Dus boek meestal via hen."

Lees hier tips voor de handigste reisapps van reis- en digitale experts!