Nieuws/Binnenland
868891
Binnenland

Man in Rotterdam opgepakt voor duinmoord 2010

Een 49-jarige Nederlander van Turkse komaf is in Rotterdam gearresteerd in verband met een oude moord. Slachtoffer was een 26-jarige Bulgaarse die illegaal in Rotterdam woonde. Ze was in augustus 2010 dood aangetroffen in de Vlaamse duinen bij Zeebrugge. Haar lichaam kon pas onlangs worden geïdentificeerd, waarna de zaak in een stroomversnelling kwam.

De Belgische overheid heeft verzocht om de uitlevering van de verdachte, aldus het parket van Brugge donderdag. De Rotterdammer was een tijd de vriend van de Bulgaarse.

De identiteit van de vrouw bleef jarenlang onbekend, ondanks een flyeractie, een oproep op de Nederlandse televisie en een gezichtsreconstructie. Pas toen de moeder van het slachtoffer in Bulgarije aangifte deed van de verdwijning van haar dochter, volgde de doorbraak. De vrouw kon worden geïdentificeerd door DNA-onderzoek.

De verdachte Rotterdammer werd al verhoord, maar hij beriep zich op zijn recht te zwijgen. Een Nederlandse rechtbank oordeelt volgende week over de uitlevering. De man was woensdagochtend aangehouden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop