Nieuws/Binnenland
869552
Binnenland

Raad van State: aanpak Fort Oranje terecht

DEN HAAG - De sluiting en ontruiming van camping Fort Oranje in Rijsbergen kunnen doorgaan. De Raad van State heeft dat vrijdag bepaald in een spoedprocedure die was aangespannen door een aantal bewoners en de eigenaar.

De geconstateerde problemen met brandveiligheid, volksgezondheid en openbare orde wegen zwaarder dan de belangen van de bewoners en de exploitant van de camping, aldus de uitspraak.

In juni nam de gemeente Zundert het beheer van de probleemcamping over. De gemeente wil de grote camping saneren, omdat veel bewoners er in erbarmelijke omstandigheden leven en er veel criminaliteit is. Eind juli werd al een begin gemaakt met de ontruiming, die in december afgerond moet zijn.

’We kunnen verder’

Het is voor het eerst dat de rechter heeft geoordeeld of het beheer van de beruchte camping terecht is overgenomen. Volgens burgemeester Leny Poppe-de Looff van Zundert is de uitspraak een bevestiging van de goede aanpak. „Het betekent dat we verder kunnen op de ingeslagen weg.”

Fort Oranje kreeg volop aandacht als probleemcamping door een serie op televisiezender SBS. Op het terrein woonden naar schatting 940 mensen.