Nieuws/Binnenland
87005138
Binnenland

Politie zoekt getuigen

Klopjacht op daders schietpartij Amsterdam

AMSTERDAM - In Amsterdam is zondagmiddag een persoon gewondgeraakt bij een geweldsincident. De politie is met spoed op zoek naar meerdere verdachten en waarschuwt Amsterdammers die zelf niet te benaderen.

Het slachtoffer raakte gewond, maar is aanspreekbaar, meldt een woordvoerder van de politie.

Klopjacht

Bij de politie kwamen rond 15.00 uur meerdere meldingen binnen dat er zou zijn geschoten op de Juliana van Stolbergstraat. Ter plaatse bleek dat de man niet gewond was geraakt door kogels, maar doordat hij was geslagen. Op straat trof de politie wel een kogelhuls aan. Volgens getuigen was er een ruzie, waarbij het slachtoffer is geslagen en er ook is geschoten.

„We zijn nu op zoek naar de daders”, zegt een politiewoordvoerder. „En we doen onderzoek op de plek van het incident.”

Via Burgernet wordt een oproep verspreid om uit te kijken naar vier verdachten, in grijze en blauwe joggingbroeken. Twee van hen zouden een petje dragen. „Het exacte aantal daders is nog niet helemaal duidelijk, daar doen we nog onderzoek naar”, verklaart een woordvoerder.

Wapen

Of de daders gevaarlijk worden geacht? „We gaan ervan uit dat ze nog in het bezit zijn van een vuurwapen, dus roepen op hen niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.” Iedereen die iets heeft gezien of gehoord, of beelden heeft, wordt gevraagd die informatie te delen met de politie.

Tips? Ook wij komen graag met u in contact via de onze WhatsApp-tiplijn, 0613650952.