Nieuws
870179
Nieuws

Meest gelezen: alcohol, een zuurlijst en een boze kat

Als afsluiting van de 'meest gelezen'-serie een kleine greep uit de meest opvallende berichten op DFT.nl van afgelopen jaar.

Oranje boven

Geen beter vermaak dan leedvermaak. Dus konden veel fans van het Nederlands elftal een kleine glimlach niet onderdrukken toen winkelketen Action per ongeluk de Duitse winkels had volgehangen met Oranje-prullaria.

Borrel

Een van de meest opvallende 'ruzies' afgelopen jaar was die tussen voormalig Eurogroep-voorzitter Jean-Claude Juncker en de Nederlandse minster Dijsselbloem. De PvdA-bewindsman liet zich ontvallen dat hij Juncker een 'verstokt roker en drinker' vond. Juncker voelde zich op zijn beurt weer geroepen om te benadrukken dat hij "geen alcoholprobleem" heeft.

Leugens

$72 miljoen. Een heel bedrag om bij elkaar te sprokkelen, zeker als je pas 17 jaar bent en alleen belegt in de lunchpauzes. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. En een dag later bleek dat ook zo te zijn. Mohammed Islam bleek het verhaal te hebben verzonnen. Zijn vader wil Mohammed inmiddels onterven en zijn moeder wil niet meer met hem praten.

Zuurlijst

De trots van medewerkers van Rabobank kreeg afgelopen jaar een flinke knauw. Reden: een 'zuurlijst' met allerhande versoberingen van secundaire arbeidsvoorwaarden. Alle heilige huisjes gaan op de schop: van de korting op hypotheekrente tot budgetten voor jubileumfeestjes.

Chagrijnig

Tot slot de Grumpy Cat, een chagrijnig kijkende kat die een hit werd op internet. Dat filmpje zou het baasje van de kat in twee jaar al een slordige $100 miljoen hebben opgeleverd. Dat redden zelfs topvoetballer Christiano Ronaldo of actrice Gwyneth Palthrow niet.