Nieuws/Buitenland
870205
Buitenland

Baby sterft terwijl ouders uit eten zijn

Een Amerikaanse baby van 22 dagen oud is gestorven door uithongering terwijl haar moeder en stiefvader in een all-you-can-eat restaurant zaten.

 

Toen het stel klaar was met het familie-etentje troffen ze het dode meisje aan in hun auto. Gealarmeerde ambulancemedewerkers konden niets meer doen.

Ruby Stephens (23) en Roy Stephens (48) zijn opgepakt en worden aangeklaagd voor moord.

Een politiewoordvoerder zei dinsdag tijdens een persconferentie dat de baby erg moest hebben geleden in de 22 dagen dat ze leefde. De foto's die hij van haar zag noemt hij 'afschuwelijk'. Een lijkschouwer rapporteerde de dood als 'uithongering door verwaarlozing'.

De baby woog iets meer dan 1800 gram, ze had ruim 1100 gram verloren sinds haar geboorte. Normaal gesproken had ze voor haar leeftijd zo'n 3600 gram moeten wegen.

Geen tijd

Op het moment dat ze gevonden werd in de auto had ze langer dan zes uur geen eten en drinken gehad. De moeder vertelde tegen de politie dat ze de baby om de zoveel uur borstvoeding gaf. Maar na het horen van het autopsierapport gaf ze toe dat ze geen tijd had om de baby te voeden omdat ze bijna een dag in de auto hadden gereden. Dat vond ze 'lastig'.

Roy Stephens is niet de biologische vader. Volgens Ruby keek hij ook niet naar de baby om. Het stel uit Tennyson heeft nog twee inwonende kinderen. Zij zijn naar een pleeggezin gebracht.