Nieuws
870214
Nieuws

Top 10

Briljant Nederland

In ons kleine kikkerlandje zijn talloze prachtige plekken te vinden. Ondanks dat de meeste buitenlandse toeristen zich richten op hoofdstedelijke festiviteiten is er naast Amsterdam natuurlijk veel meer te beleven. Wat dacht je van deze tien magische plekken in Nederland?

1. Naarden-Vesting

Mensen die nog weleens in het Gooi verzeild raken zullen bij de naam Naarden gelijk denken aan de vesting. Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en wegens de stervorm, die vanuit de lucht goed te zien, een bijzondere vestingstad. Door de rijke geschiedenis van de stad is Naarden erg interessant om te bezoeken, zeker omdat veel van die historie nog steeds te zien is!

 

 

2. Stadhuis Gouda

Gouda staat bekend om de wereldberoemde Goudse kaas. Naast de kaasmarkt is er nog meer te beleven in deze Zuid-Hollandse stad. Het stadhuis van Gouda stamt uit de 15e eeuw en is in een indrukwekkende gotische stijl gebouwd. Mocht je een bezoekje aan Gouda wagen, dan kun je bijna niet om het stadhuis heen; deze vindt je namelijk midden op de markt. Mocht je er toch 'overheen kijken' volg dan de trouwauto's en dames in trouwjurken; het Goudse stadhuis is een populaire trouwlocatie.

 

 

3. Abdij van Middelburg

De abdij van Middelburg kent een lange geschiedenis. Al in 1100 vestigden monniken zich in het klooster. De abdij ligt middenin het centrum van de stad en heeft een bijzondere en grootse uitstraling. Het gebouw heeft meerdere rollen gehad in zijn lange geschiedenis: naast een abdij is het lang de basis van het provinciale bestuur geweest. Er huizen twee kerken in de abdij en het Zeeuws Museum is er gevestigd.

 

 

4. Sint Servaas Basiliek, Maastricht

Middenin het historische Maastricht staat de imposante Sint Servaas Basiliek. De kerk wordt beschouwd als de oudste nog bestaande kerk in Nederland en UNESCO ziet het als een van de 100 mooiste gebouwen in Nederland. De grotendeels romaanse kerk is open voor publiek; de bijzonder rijke geschiedenis van de kerk en de prachtige stijl zijn zeker de moeite van een bezoekje waard.

 

 

5. Kinderdijkse molens

De Kinderdijkse molens zijn de voornaamste reden dat toeristen richting Kinderdijk trekken. De unieke ligging langs de Lek en de Noord geven de molens van dit dorp een unieke uitstraling. De molens staan niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Omdat Kinderdijk een lange geschiedenis kent van waterbeheertechnologie, waar de molens een mooie herinnering van zijn, heeft het kleine Kinderdijk een hoop te bieden.

 

 

6. Tulpenvelden Hillegom

De Nederlandse tulpenvelden staan in elk toeristisch boekje, een goede reden om deze niet over te slaan. De prachtige wijdse velden vol gekleurde bloemen, al dan niet omringd met enkele molens, zijn uniek voor het Nederlandse landschap. In de omgeving van Hillegom zijn deze prachtige velden onder andere te bekijken, maar vergeet vooral niet dat er ook in de omgeving van Lisse, Noordwijk en Voorhout prachtige velden zijn te zien.

 

 

7. Vuurtoren Noorderhoofd Westkapelle

De Nederlandse kust is bijzonder mooi en gevarieerd. Een van de meest bijzondere plekken aan zee om te bezoeken is de vuurtoren Noorderhoofd in Westkappele. De vuurtoren is van gietijzer en in 1875 ontworpen. Het wijdse uitzicht op zee in combinatie met deze bijzondere vuurtoren geven je een vakantiegevoel zoals alleen de Zeeuwse kust dat kan...

 

 

8. Spaarne Haarlem

Het historische centrum van Haarlem is ontzettend mooi en de stad kent een van de mooiste stations in Nederland. Een unieke plek in deze stad is het uitzicht op het Spaarne, ten hoogte van molen De Adriaan. De combinatie van historische gebouwen, het water van het Spaarne, de prachtige molen en de mogelijkheid om een terrasje te pakken geven Haarlem een unieke schoonheid.

 

 

9. Hunnebedden Borger en omgeving

Een van de meest bijzondere historische plekken die in Nederland te vinden zijn, zijn natuurlijk de Hunnebedden in Drenthe. In de omgeving van Borger, Assen en Emmen zijn de restanten van 53 grafheuvels te vinden. De oudste hunnebedden zijn gedateerd op ongeveer 3200 jaar voor Christus. Buiten de historische waarde van deze monumenten is de omgeving van Borger een schitterend gebied om te verkennen met leuke steden, dorpjes en typisch Drentse landschappen.

 

 

10. Forteiland Pampus, Muiden

Het forteiland Pampus bij Muiden is een bijzonder geval. Het eiland werd in de jaren 1870 aangelegd als onderdeel van een vestingring om Amsterdam te beschermen. Het kunstmatige eiland is bebouwd om ruimte te bieden aan troepen die bescherming moesten bieden bij een aanval op Amsterdam. Het kunstmatige eiland met een bijzondere en redelijk recente geschiedenis is al een attractie op zich, de prachtige waterrijke omgeving is een enorm pluspunt.

 

 

Bron: Skyscanner

Wat is jouw briljant, jouw favoriete plek, in Nederland?