Nieuws/Binnenland
870216
Binnenland

Brand treft bloembollenbedrijf tweede keer

Voor de tweede keer in enkele jaren is een bloembollenhandelaar in Voorhout getroffen door een grote brand. Een bollenschuur van enkele honderden vierkante meters aan de Akervoorderlaan in Voorhout staat woensdagmiddag in brand en moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd.

Rond kwart voor vier was de brand „zo goed als onder controle”. Het vuur breidt zich niet langer uit, maar het kan nog uren duren voor het vuur helemaal is geblust. De brandweer heeft een sloopbedrijf laten komen om de laatste vuurhaarden bereikbaar te maken voor de brandweerlieden.

De brandweer probeerde omliggende panden - het woonhuis dat bij de schuur hoort en een aantal kassen - met water te beschermen. Het huis staat een aantal meters van de schuur vandaan. Afgezien van de kassen staan er in de directe omgeving van de schuur geen gebouwen.

Een politiehelikopter heeft een korte vlucht gemaakt om te kijken of Schiphol last had van de vele rook, maar dat bleek niet het geval te zijn. „Er is wel veel rook, maar de pluim verspreidt zich redelijk snel.”

„De eigenaar van de inventaris is een paar jaar geleden ook al getroffen door een enorme brand”, aldus de brandweerwoordvoerder. In de schuur stond behalve bloembollen ook allerlei decoratiemateriaal als schaaltjes, potjes en kistjes. Buiten het brandende gebouw staan ook nog enkele honderden houten kisten waarvan het nog maar de vraag is of die kunnen worden behouden.