Nieuws/Vrouw

Krab met feta op geroosterd brood

Als je met de jaarwisseling gasten krijgt, is een buffet wel zo makkelijk. Moet je nog boodschappen doen en wil je graag nog iets met vis aan de gasten voorschotelen? Hier dan een lekker recept met krab.

Benodigdheden

(6 personen)

Voor de paprikagarnering:

2 rode paprika’s

2 el olijfolie

Een beetje zout en peper

 

Voor de krabpaté:

200 g zachte feta

60 ml citroensap

2 el extra vergine olijfolie

180 g krabvlees, vers of ontdooid, in kleine stukjes

2 lente-uitjes, in dunne ringen

2 el basilicum, in dunne reepjes

2 el fijngehakte bladpeterselie

stokbrood, voor erbij

 

Bereiden

1. Leg de paprika’s in een aardewerken ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze 30-40 minuten op 180 °C, tot ze bruin beginnen te worden. Laat afkoelen.

2. Verwijder het vel en de zaadjes en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.

3. Meng de uitgelekte feta, het citroensap en de olijfolie met een vork in een grote kom tot het mengsel glad is. Voeg zout en peper toe.

4. Meng het krabvlees, de lente-uitjes en kruiden erdoor. Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.

5. Verdeel het krab-fetamengsel over sneetjes stokbrood; rooster eventueel de sneetjes.

6. Garneer met reepjes geroosterde paprika en indien gewenst wat extra basilicum of peterselie.

BEREIDING 35 minuten +

40 minuten in de oven