Nieuws
870269
Nieuws

Macklemore ziet voorkeur voor blanken in de muziekindustrie

Grammy-winnaar Macklemore vindt racisme in de muziekindustrie een moeilijk onderwerp. De rapper geeft aan dat hij zijn carrière deels te danken heeft aan zijn huidskleur.

Ben Haggerty, beter bekend als rapper Macklemore vindt de discussie die na de ruzie tussen Iggy Azelea en Azealia Banks is ontstaan over blanke en donkere rappers in de muziekindustrie, een moeilijk onderwerp om aan deel te nemen, zo meldt E! News.

In een interview met Hot 97 vertelt de 31-jarige Macklemore dat hij het moeilijk vindt om een standpunt te nemen in de discussie die is ontstaan. "Voor mij als een blanke rapper is het lastig om deel te nemen aan deze discussie. Hoe kan ik iets zinnigs zeggen, dat niet over mij gaat maar wel over de rappers in het algemeen, waardoor mensen wel geraakt worden? Kijk, dat klinkt al ontzettend lastig."

Racisme

"Racisme is gewoonweg een heel moeilijk onderwerp", vervolgt Macklemore. "Wij als blanke personen kunnen wel gewoon de televisie uitzetten als we het onderwerp zat zijn, maar dat werkt niet voor iedereen." Volgens Macklemore heeft hij zijn carrière deels te danken heeft aan zijn huidskleur.

"Waarom is het bij mij makkelijk gegaan? Ik kan gewoon gaan schelden in mijn liedjes, waarna ze gewoon door ouders goedgekeurd worden. Maar als het een zwarte rapper is, komt er geen goedkeuring. Dan zijn er ook nog eens ouders die tegen me zeggen: 'Je bent de enige rapper waarnaar mijn kinderen mogen luisteren', dat is toch gek?"

"Als ik een hoodie draag, word ik niet als een crimineel gezien. Die voorkeur voor blanken zie je dus terug in de muziekindustrie, maar het is ook onderdeel van het grotere probleem in de Verenigde Staten", concludeert de Grammy-winnaar. "Maar hip-hop en rap is een cultuur dat is ontstaan door pijn en onderdrukking. We blijven strijden."