Nieuws
870279
Nieuws

Salade Serranoham met pistachenoten

Met december achter de rug, is het hoog tijd om die feestkilo’s kwijt te raken. En Sonja Bakker weet precies hoe: niet met ingewikkelde recepten, maar met lekkere, simpele gerechten voor het hele gezin.

(4 personen)

200 g Serranoham, dun gesneden

100 g pistachenoten, grof gehakt

Sap van 1 citroen

1 tl saladekruiden (Kania)

4 el olijfolie

200 g rucola

12 cherrytomaatjes, gehalveerd

5 augurken

Peper en zout

 

1. Maak een dressing van het citroensap, saladekruiden en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

2. Verdeel de sla over 4 bordjes. Drapeer de ham over de rucola en verdeel de blokjes augurk, tomaatjes en de pistachenoten erover.

3. Besprenkel met de dressing.

BEREIDING 15 minuten

Bevat 391 kcal p.p.