Nieuws/Binnenland
870376
Binnenland

Mislukte aanslag op topcrimineel Nico V.

Met brandbommen op zijn kapitale woonboerderij in het Noord-Hollandse Zwaag is gisteravond geprobeerd topcrimineel Nico V., een vermeende aanslagpleger op Heineken-ontvoerder Cor van Hout, om het leven te brengen.

Naar verluidt gooiden twee onbekenden op een onverlichte motor meerdere brandbommen door de ramen van V.’s huis aan de Dorpsstraat in Zwaag. In de volledig in de as gelegde stolpboerderij woonden twee vriendinnen van V. met wie hij meerdere kinderen heeft. Als door een wonder raakte niemand bij de felle uitslaande brand gewond.

Het is de derde keer binnen een week dat de Amsterdamse onderwereld wordt opgeschrikt door een moordaanslag. Vorige week werden in het Turkse Istanbul de Nederlands-Turkse criminelen Ali A. en Vedat S. doodgeschoten. A. was een hoofdverdachte in het Amsterdamse Passageproces.

De nu aan de dood ontsnapte Nico V. is al jaren bij justitie in het vizier wegens een mislukte moordaanslag op Cor van Hout in 2000. Hoewel woonachtig in Zwaag, mag V. worden gerekend tot de top tien van Amsterdamse criminelen die sinds de dood van Klaas Bruinsma dood en verderf in de hoofdstad zaaiden.

Lees meer:

- Omwonenden zijn V. liever kwijt dan rijk. Lees hier hun getuigenverslagen

- Schrik van Hoorn nooit ver weg