Nieuws
870392
Nieuws

Waarom het niet erg is om deze voornemens te laten varen

Het jaar 2014 is bijna ten einde dus beginnen we allemaal massaal met het maken van goede voornemens. Goed plan! Al zijn er voornemens die je beter kunt laten varen. Welke? Nou deze negen bijvoorbeeld. En laat daar nou eens helemaal niets mis mee zijn.

1. Een abonnement afsluiten bij de sportschool

Het klinkt als een briljant plan: je drie keer per week in het zweet werken in de luxe sportschool op de hoek, maar als je er eigenlijk geen bal aan vindt, dan is het een onbegonnen zaak. Het is dan niet alleen wekelijks een teleurstelling omdat het je wéér niet lukt om jezelf naar de sportschool te slepen, het kost ook veel geld. Geld dat je beter aan iets kunt spenderen waar je wél plezier van hebt.

---Geen idee welke sport je wilt beoefenen? Dit zijn dé sporttrends van 2015---

2. Geen koffie halen meer onderweg

Oké, het is misschien iets duurder dan de automaatkoffie op je werk, maar ook veel minder lekker. En hé: je geniet er toch iedere dag weer van? Waarom je dan schuldig voelen ...

3. Stoppen met negatieve gewoontes

Geen alcohol op een doordeweekse dag, geen chocola en minder televisie kijken! Klinkt als uitstekende voornemens, maar niets is minder waar. Door jezelf dingen te verbieden, wordt het verlangen alleen maar groter. Je focust je namelijk voortdurend op wat je niet mag. Richt je veel liever op wat je wel mag en wees vooral niet te streng voor jezelf. Af en toe een stukje chocola of een glaasje rode wijn kan écht geen kwaad.

---Zelfs klein stukje hardlopen erg gezond---

 

4. Meelopen met een marathon

Ben je na een ommetje al buiten adem en wandel je niet verder dan de supermarkt? Geef je dan niet direct op voor een marathon. Stel realistische doelen en begin klein. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wekelijkse wandeling door het park?

5. Minimaal vijf kilo afvallen

Vind je het na de feestmaand hoog tijd om een paar kilo af te vallen? Niets mis mee. Mits je er niet in doorslaat! Pin je bijvoorbeeld niet vast op een bepaald gewicht. Het gaat immers niet alleen om het getal op de weegschaal, maar vooral om hoe jij je voelt.

---Slank in 2015 met VROUW---

6. Stoppen met roken

Nou zeggen we natuurlijk niet dat je het voornemen om te stoppen met roken maar moet laten varen, in tegenstelling! Uiteraard is het beter om de sigaretten uit je leven te bannen, maar wees wel realistisch. Lukt het je om in één keer te stoppen: lucky you! Lukt het niet? Wees dan niet te streng voor jezelf, maar probeer het opnieuw. Verwissel de nicotinepleisters voor zuigtabletten, ga in gesprek met de huisarts of vraag hulp in je omgeving. Kortom: kijk wat werkt voor jou!

7. De ware vinden

Je voelt het aan alles: 2015 gaat jouw jaar worden! Het jaar waarin je eindelijk de man van je dromen tegen het lijf gaat lopen! Vergeet het maar. Wanhopig op zoek gaan, werkt alleen maar averechts. Dus zeg maar dag tegen je eisenlijst en laat het allemaal lekker op je af komen.

---Ga je op date? Doe dit dan vooral niet!---

8. Stoppen met social media

Een goed boek lezen, bewegen in de buitenlucht of je vriendin bellen in plaats van urenlang turen op je telefoon? Klinkt als een goed plan! Toch is het niet verstandig om rigoreus te stoppen met social media, want zoals je zelf waarschijnlijk ook wel weet, pakt radicaal stoppen bijna nooit goed uit.

9. Een beter seksleven

Is het seksleven een beetje ingedut? Dan kan het geen kwaad om hier in het nieuwe jaar iets meer aandacht aan te besteden. Maar ook hier geldt: wees realistisch! Jezelf opleggen dat je in 2015 een beter seksleven moet hebben, heeft geen zin. Door die verwachting en druk die jij jezelf oplegt, kan het alleen maar tegenvallen. Steek er beiden energie in, praat erover, experimenteer en voordat je het weet is het vuurwerk tussen de lakens weer terug!

---Seksuele voornemens en wensen---