Nieuws
870402
Nieuws

Geldautomaten worden weer bijgevuld

De geldautomaten van de Rabobank zullen weer worden bijgevuld. De stakende werknemers van geldtransporteur Brink's Nederland, gaan weer aan het werk. Dat meldde vakbond CNV Vakmensen woensdagochtend.

Door de stakingsactie raakten steeds meer geldautomaten leeg. Bij honderden automaten van Rabobank, en ook bij tientallen van ABN AMRO en de SNS Bank, kon dinsdagmiddag al geen geld meer worden opgenomen.

Hinder

Dat de medewerkers hun actie voorlopig opschorten, is omdat zij willen voorkomen dat consumenten te veel hinder ondervinden. Ook willen ze de partijen de tijd tijd geven om aan de eisen van de werknemers tegemoet te komen. Als dit niet lukt, zullen de acties worden hervat. „Komt die oplossing de komende anderhalve week niet in zicht, dan komen er opnieuw acties”, aldus actieleider Sanne van der Meulen van CNV.

Het duurt waarschijnlijk nog wel even voor alle automaten zijn bijgevuld en alle achterstand is ingehaald. De werknemers gaan woensdag wel weer aan het werk, maar er wordt niet overgewerkt, benadrukt CNV. Rabobank verwacht dat over ongeveer een week alle automaten weer gevuld zijn.

Reorganisatie

De actie was al sinds zaterdag aan de gang. Werknemers van Brink's protesteren tegen de manier waarop Brink's Nederland wil reorganiseren. Daarbij verliezen zeshonderd van de ongeveer duizend werknemers hun baan. Brink's schrapt de banen omdat de Rabobank, de grootste klant van het bedrijf, in juli dit jaar overstapt naar andere geldtransporteurs.