Nieuws/Buitenland
870514
Buitenland

Lichamen geborgen bij wrakstukken QZ8501

Indonesische reddingswerkers hebben de lichamen geborgen van drie inzittenden van het AirAsia-vliegtuig dat zondag in de zee tussen de eilanden Sumatra en Borneo is neergestort. Dat heeft de Indonesische marine dinsdag meegedeeld. Eerder op de dag waren delen van het vliegtuig in de zee gevonden.

De brokstukken en doden drijven in de zee tussen de eilanden Sumatra en Borneo. Indonesische media lieten op televisie beelden zien van twee grote objecten met oranje, witte en grijze stukken. Ook zijn er foto's gemaakt waarop dingen te zien zijn die lijken op reddingsvesten, een noodglijbaan en een vliegtuigdeur. Ook zond de Indonesische tv beelden uit van de lijken die in zee drijven.

Een deel van de wrakstukken is al geborgen. Tijdens een persconferentie die door de Indonesische televisie werd uitgezonden, lieten de autoriteiten enkele voorwerpen zien.

 

 

Condoleances

De directeur van AirAsia, Tony Fernandes, heeft via Twitter zijn condoleances overgebracht aan familieleden van de inzittenden van vlucht QZ8501.

,,Mijn hart is gevuld met droefheid voor alle families van QZ8501. Namens AirAsia mijn condoleances voor iedereen. Woorden kunnen niet uitdrukken hoe erg ik het vind'', twitterde Fernandes.