Nieuws/Buitenland
870564999
Buitenland

Zoektocht gestaakt

Dodental ingestorte flat bij Miami loopt verder op

MIAMI - Het dodental door het instorten van een flatgebouw bij Miami (Florida) loopt gestaag op. Met de ontdekking van veertien lichamen onder het puin is het totaal aantal slachtoffers opgelopen tot 78, melden de autoriteiten. Nog 62 personen gelden als vermist.

De berging van stoffelijke overschotten kon worden versneld nadat het zoeken naar overlevenden tussen de puinhopen twee weken na de ramp officieel was beëindigd.

Het is nog steeds onduidelijk waardoor een groot deel van het appartementencomplex bezweek. Drie jaar geleden was al wel gewaarschuwd voor structurele problemen bij het pand aan de kust.

Lokale autoriteiten in Miami zeggen de hoop te hebben opgegeven dat er nog levende personen uit het puin gehaald kunnen worden. „We hebben alles geprobeerd in deze reddingsoperatie. Niets dat we nu nog kunnen doen kan de verloren personen terugbrengen”, aldus burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County.

De betrokken reddingsploegen, afkomstig uit onder meer Florida, Texas, Mexico en Israël, stemden in met het besluit. Daarmee erkenden ze dat ze geen overlevenden meer verwachten te vinden tussen het puin.