Nieuws/Buitenland
870733
Buitenland

'Liefst 26 mensen misten vlucht AirAsia'

Ze hadden een mailtje niet gelezen, een telefoontje gemist of een zieke grootvader. Om dergelijke redenen misten liefst 26 mensen de vermiste vlucht van AirAsia, zo meldde de South China Morning Post maandag.

Volgens de passagierslijst zaten er 26 mensen niet in het vliegtuig die wel tickets hadden. Anggi Mahesti was één van die mensen. Haar familie kwam te laat aan, waardoor zij en negen familieleden de vlucht misten, vertelde ze.

Haar man had een mailtje van AirAsia niet geopend waar in stond dat de vlucht vervroegd was en ook een telefoontje van de maatschappij had hij gemist. Hij stond aan de balie te praten over een compensatie toen de vlucht verdween. In hetzelfde reisgezelschap had overigens nog iemand een telefoontje gemist van AirAsia.

De tien jaar oude Christopher Incha Prasetya had ook op de vlucht moeten zitten. Zijn ouders besloten echter niet op vakantie te gaan, omdat zijn opa ziek was. „Toen we tegen hem zeiden dat het vliegtuig was vermist, geloofde hij het niet. We moesten hem de tickets laten zien”, zei moeder Inge Goreti Ferdininsih over haar boze zoon.