Nieuws/Binnenland
870747
Binnenland

Petitie tegen taakstraffen voor doodrijders

De Vereniging van Verkeersslachtoffers biedt staatssecretaris Fred Teeven op 6 januari een petitie met ruim 25.000 handtekeningen aan. De vereniging protesteert in de petitie tegen het opleggen van taakstraffen bij ernstige verkeersovertredingen, die de dood of levenslang letsel ten gevolge hebben. Dat maakte de vereniging maandag bekend.

De petitie is opgesteld door Limburger Marvin Mennes die ook bij de aanbieding van de petitie is. Aanleiding is onder meer de veroordeling van een 33-jarige Pool tot een taakstraf van 120 uur na het doodrijden van een opa en oma en hun tweejarig kleinkind in Meijel, op 19 mei vorig jaar. De vereniging vindt dat dit soort overtredingen zwaarder bestraft moet worden. Mensen die zoiets doen mogen niet meer wegkomen met een taakstraf, vinden de ondertekenaars van de petitie.

De vader van het dochtertje gooide in november, na het horen van de straf, een stoel naar de rechter in Roermond. Het incident en de taakstraf voor de man leidden tot veel ophef en onbegrip.