Nieuws/Binnenland
870790
Binnenland

Nieuwe dreigbrief voor burgemeester Naterop

Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg is opnieuw bedreigd. Op het gemeentehuis en bij Omroep Brabant werden maandagochtend brieven bezorgd met de boodschap dat Naterop 'de volgende' is. 'Naterop, you're next!', staat onderaan de brief.

De brieven zijn aan de politie overhandigd en er is aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

De gemeente Aalburg bevestigt de ontvangst van de derde dreigbrief. In januari dit jaar ontving Naterop ook al zo'n brief, afkomstig van een verwarde vrouw die daarvoor veroordeeld is. In oktober werd een tweede brief aan Naterop verzonden, eveneens met een afschrift aan Omroep Brabant.

De burgemeester, in wiens gemeente alle ogen rond de jaarwisseling gericht zijn op het dorp Veen, liet via zijn woordvoerder weten zich geen zorgen te maken. „Hij laat het allemaal rustig over zich heen komen”, aldus zijn woordvoerder.

De anonieme brief behelst geen hard dreigement. Volgens de politie is juridisch niet helemaal duidelijk hoe de strofe 'Naterop, you're next!' moet worden opgevat.

Een van de verwijten die de burgemeester worden gemaakt, is dat Naterop zich na de rellen in Veen niet zou hebben verontschuldigd bij de ten onrechte opgepakte jongeren. „Jij had je excuses moeten maken voor die volslagen onterechte, belachelijke, peperdure actie van je. Maar nee, je was er niet. Je voelt je te goed om sorry te zeggen, je verstopt je achter het OM”, staat onder meer in de brief te lezen.

De politie zegt verbaasd te zijn dat Omroep Brabant de brief heeft gepubliceerd. „We snappen dat een dreigbrief een nieuwsfeit oplevert, maar we begrijpen niet waarom die brief en de envelop met het opschrift 'direct publiceren' op de site moet worden afgedrukt”, aldus de politie, die het anonieme epistel bij de regionale omroep heeft opgehaald.

De omroep zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. „De politie heeft de brief maandagmiddag bij ons opgehaald en niets over die verbazing gemeld”, aldus eindredacteur Joris Gerritsen. „Er staat eerlijk gezegd ook weinig schokkends in.”