Nieuws/Binnenland
870801
Binnenland

Dé Kickstarter-games van 2014

Kickstarter bestaat nu al een paar jaar, maar 2014 was het jaar dat gamers eindelijk de vruchten van hun geïnvesteerde dollars en euro’s kregen te spelen.  Wij stelden een kleine top vijf samen van de beste.

  • The Banner Saga

Het jaar begon meteen goed met The Banner Saga, een opmerkelijke mix tussen adventuregame waarin jouw beslissingen invloed hebben op het verhaal en een diepe strategiegame waarbij je de gerekruteerde eenheden in de strijd moet gooien. Maar wat echt de show steelt, is de grafische stijl. De game ziet eruit als Disney-tekenfilm en is een genot voor het oog. Tel daarbij een fascinerend verhaal en sterk uitgewerkte fantasiewereld op, en het wachten op deel twee duurt ineens wel erg lang...

  • Broken Age

Dé ‘success story’ van Kickstarter begon met een simpele vraag van gamemaker Tim Schafer: wie wil nog klassieke adventuregames spelen? Nogal wat mensen, zo bleek. En Broken Age, waarvan deel 1 dit jaar uitkwam, . En inderdaad: het is een klassieke adventuregame waarin je gevonden voorwerpen met elkaar moet combineren om puzzels op te lossen. Het bijzondere van het spel is de charme: niet alleen ziet alles eruit alsof het uit een mooi geïllustreerd kinderboek komt, ook valt er genoeg te lachen dankzij de opmerkelijke personages.

  • Divinity: Original Sin

Succes voor de Belgen! Na een succesvolle campagne waarmee de heren en dames van Larian Games maar liefst meer $1 miljoen wisten op te halen, wisten zij een dijk van een rollenspel af te leveren. Een echt oudewetse, ‘hardcore’ rollenspel, welteverstaan. Bepaal zelf helemaal hoe je het spel doorloopt: met geheven zwaard of een zilveren tong.

  • Wasteland 2

Over ouderwetse RPG’s gesproken: Wasteland 2 is nog zo één. Laten we een beetje ingewikkeld doen: dit is het vervolg op de voorloper van de Fallout-serie. Zou je dus weleens een post-apocalyptische wereld willen ontdekken in de stijl van Fallout 1 en 2 en vond je deel 3 en New Vegas maar niets? Ga dan eens aan de slag met Wasteland 2.

  • Elite: Dangerous

Oké, als er één thema is voor de meeste succesvolle Kickstarter-games, dan is het dat ze oude series of genres nieuw leven in blazen. Elite: Dangerous valt hier ook onder, aangezien het een nieuw deel is in een serie die al sinds 1984 bestaat. En eigenlijk is het ook een nieuwe versie van deze klassieke games. Je begint met een klein scheepje en een beetje geld en vervolgens is het helemaal aan jou op wat voor manier je het grote geld wilt najagen. Wil je een eerlijke handelaar worden? Of liever een smokkelaar? Of wat dacht je van een huurmoordenaar? Het grote nieuwtje is dat je het nu ook online doet, dus wie weet word je kapot geknald door iemand aan de andere kant van de wereld. Dat voelt toch wat persoonlijker aan...