Nieuws/Buitenland
870829
Buitenland

Alle passagiers van boord ferry

Na een helse reddingsoperatie van minstens 30 uur, zijn alle passagiers maandagmiddag van het rampschip Norman Atlantic in de Adriatische Zee gehaald. In totaal zijn volgens premier Matteo Renzi van Italië 407 mensen van boord gehaald en zijn er alleen nog bemanningsleden op het rokende schip. Zeker vijf mensen die op de brandende boot zaten, zijn overleden.

De reddingsoperatie is de hele nacht doorgegaan, ondanks slecht weer. De passagiers werden met helikopters van de stuurloze veerboot gehaald en naar andere boten die in de buurt vaarden, gebracht. Mensen die gewond of onderkoeld waren, werden direct naar het ziekenhuis gevlogen.

Er waren vier Nederlanders aan boord van het schip. Eén daarvan werd zondag gered, het is niet bekend hoe het met de andere vrouw en twee mannen gaat.

Harde wind, het slechte weer en fikse rookontwikkeling bemoeilijkten de reddingsoperatie. De brand is onder controle, meldt de BBC.

Over de oorzaak van de brand is nog weinig bekend. De veerboot was onderweg van Patras in Griekenland naar Ancona in Italië.