Nieuws
870858
Nieuws

Steeds meer geldautomaten leeg

Er komt vandaag nog geen uitspraak in het kort geding dat geldtransporteur Brinks heeft aangespannen tegen de vakbonden. Dat betekent dat vandaag steeds meer geldautomaten leeg zullen raken.

De rechter in Utrecht zal morgen om 10.00 uur pas uitspraak doen, zo meldt een in de rechtbank aanwezige verslaggever van RTL Nieuws via Twitter.

Rabobank

Geldlopers van Brinks staken al enkele dagen tegen een grote reorganisatie van het bedrijf als gevolg van de beslissing van Rabobank om haar geldautomaten niet langer door Brinks te laten bevoorraden. Brinks bevoorraadt naast Rabobank ook automaten van ABN Amro en SNS Bank.

Brinks spande daarop een kort geding aan dat vanochtend plaatsvond, met als eis dat de rechter de staking zou verbieden of in ieder geval zou beperken. De geldtransporteur wilde ook dat de rechter al vandaag uitspraak zou doen, maar krijgt daarin dus niet zijn zin. De rechter zegt meer tijd nodig te hebben voor een oordeel.

Cassettes

Tijdens de zitting meldde Brinks dat inmiddels 238 geldautomaten leeg zijn en nog eens 257 automaten aan hun laatste cassettes toe zijn. Die 257 zullen naar verwachting vandaag leeg raken, aldus Brinks.