Nieuws/Binnenland
870892
Binnenland

Nederlandse chauffeur gered van veerboot

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur Joran de Vre is met een helikopter van de veerboot Norman Atlantic gered. Hij is inmiddels veilig aan boord van een Italiaans marineschip. Dat heeft zijn werkgever, Verdijk Transport uit Boxmeer, maandag gemeld.

Het was een tijd onduidelijk hoe het met De Vre was. Zijn werkgever had zondag om 18.00 uur contact met de dertiger, maar daarna was communicatie onmogelijk. Maandag lukte het de chauffeur toch om zijn werkgever kort te bellen vanaf het marineschip, hoewel de verbinding snel weer verloren ging.

De Vre had in Griekenland een lading afgeleverd. Hij was met de veerboot op de terugweg naar Italië toen er zondagochtend brand uitbrak. Maandag was nog altijd een behoorlijk aantal passagiers aan boord van de veerboot. Het vuur is inmiddels onder controle.

Bij het ongeluk zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Dat hebben de Italiaanse premier Matteo Renzi en de Griekse minister voor de Koopvaardij, Miltiadis Varvitsiotis, maandag gezegd. Ze lieten zich niet uit over de identiteit van de doden.

Op de veerboot, die van de Griekse stad Patras op weg was naar de Italiaanse stad Ancona, brak zondag brand uit. Het vuur is inmiddels onder controle. Ruim dertig uur na het uitbreken van brand  zitten nog meer dan 110 mensen aan boord. Meer dan 360 anderen zijn van het rokende gevaarte afgehaald; circa 70 van hen zijn in ziekenhuizen opgenomen.