Nieuws/Binnenland
870926763
Binnenland

Zware vuurwapens in onderzoek familie R.

Nieuw wapenarsenaal in Brabant ontdekt

De wapenvondst bij een beruchte misdaadfamilie in Oss.

De wapenvondst bij een beruchte misdaadfamilie in Oss.

OSS - Opnieuw is de Brabantse recherche gestuit op een groot wapenarsenaal in Oss. In een bestelbus bij een loods op een bedrijventerrein zijn Kalasjnikovs, mitrailleurs en andere wapens gevonden. De politie onderzoekt of ze van de ’misdaadfamilie’ R. zijn.

De wapenvondst bij een beruchte misdaadfamilie in Oss.

De wapenvondst bij een beruchte misdaadfamilie in Oss.

De politie deed vorige week een inval in de loods in het kader van grootscheepse operatie Alfa naar de beruchte Brabantse familie R. In een bestelbus die volledig werd uitgekamd, vond de politie in verborgen ruimtes onder meer drie Kalasjnikovs, drie mitrailleurs, een geweer en drie andere vuurwapens. Ook lagen er explosieven en veel munitie.

„We onderzoeken of we de wapens in verband kunnen brengen met de familie R.”, zo laat een woordvoerder van het OM weten. Eerder werd in ondergrondse ruimtes naast het woonwagenkamp in Oss waar de familie R. resideert ook een groot wapenarsenaal ontdekt. Daar lagen onder meer Kalasjnikovs en M16’s. Op een kamp in Lith vond de politie een grote hoeveelheid handgranaten.

Onderwereld

Het onderzoek Alfa is nog in volle gang. Honderden zichtbaar en onzichtbare agenten en medewerkers van Defensie zijn bij de operatie tegen de familie R. betrokken. ’Godfather’ Martien R. zou de familie als een criminele organisatie leiden. Hij wordt verdacht van grootschalige internationale drugshandel, het leidinggeven aan een criminele organisatie en vuurwapenbezit.