Nieuws/Buitenland
870951
Buitenland

Objecten in zee niet van vliegtuig

De objecten die maandagmorgen in zee zijn gezien bij de zoektocht naar vlucht QZ8501 van AirAsia zijn niet van het vermiste vliegtuig. Dat heeft vicepresident Jusuf Kalla van Indonesië maandag gezegd.

De  objecten drijven ten zuidwesten van het eiland Pangkalan Bun, op ongeveer 1100 kilometer van de laatste bekende locatie van het passagiersvliegtuig. Even was er de hoop dat het om wrakstukken van het vermiste toestel ging, maar dat blijkt dus niet het geval.

Eerder op de dag kwam persbureau Reuters met het nieuws dat tijdens de zoektocht een alarmsignaal is opgevangen, ten zuiden van Borneo. De exacte locatie is echter nog niet te bepalen door de hulptroepen.

Het passagiersvliegtuig met 160 passagiers en zeven bemanningsleden verdween zondagochtend van de radar toen het van Surabaya in Indonesië onderweg was naar Singapore. Het was slecht weer en de piloot had nog gevraagd om een andere route. Hij wilde hoger vliegen om de wolken te vermijden. Vermoedelijk is het vliegtuig in de Javazee gestort.

Voor de naasten van de passagiers is de spanning ondraaglijk. Veel van hen wachtten op het vliegveld van Surabaya wanhopig op nieuws over hun familie. Ook in Singapore is een centrum ingericht waar mensen bij elkaar kunnen komen.

Lees meer:

- Raadsel in de lucht