Nieuws
870956
Nieuws

Huis bouwen? Vraag voor 2015 een bouwvergunning aan

Wie vergevorderde plannen heeft een huis te laten bouwen, doet er goed aan nog dit jaar een omgevingsvergunning aan te vragen. Na 1 januari 2015 gelden nieuwe eisen, waardoor de bouw van de woning tot 15 duizend euro meer kan gaan kosten.

Dat meldt Vereniging Eigen Huis. Per 1 januari worden de energieprestatie-eisen voor nieuwbouwwoningen aangescherpt. Door deze eisen moeten bouwers dikkere pakken isolatiemateriaal aanbrengen en woningen voorzien van energiebesparende installaties.

Energiezuinig

Vanaf komend jaar geldt een EPC-eis van 0,4. Dit jaar geldt nog een eis van 0,6. De EPC-waarde drukt uit hoe energiezuinig een gebouw is. Hoe lager de EPC-waarde, hoe lager het energieverbruik. De bouwkosten van een nieuwbouwwoning kunnen door de strengere isolatie- en energiebesparingseisen tot 15 duizend euro stijgen.

Als u vergevorderde plannen heeft een woning te laten bouwen en u heeft met deze hogere kosten geen rekening gehouden, doet u er goed aan nog in 2014 een omgevingsvergunning voor de bouw aan te vragen. Dan gelden de oude eisen nog.