Nieuws
871007
Nieuws

Reddingsactie veerboot gaat gestaag door

Op de veerboot Norman Atlantic, waar zondag een brand uitbrak, zijn nog 187 passagiers. 290 mensen zijn inmiddels in veiligheid gebracht, deelde de Italiaanse marine maandagochtend mee. In de haven van Bari in het zuidoosten van Italië kwam maandag een schip met 49 passagiers van de veerboot aan.

De reddingsactie is de hele nacht doorgegaan. Opvarenden werden met helikopters van de veerboot gehaald en naar andere boten in de buurt gebracht. Anderen moesten rechtstreeks naar het ziekenhuis, omdat ze gewond of onderkoeld waren. Een Nederlandse man was zondagavond al in veiligheid gebracht. In totaal waren bij de afvaart vier Nederlanders aan boord, of de andere drie Nederlanders aan boord inmiddels van het schip af zijn, is nog niet bekend.

De grote brand brak zondag uit. Een man kwam om het leven toen hij van de boot sprong om aan de vlammenzee te ontkomen. Verder raakten twee mensen gewond. Het vuur is onder controle. Over de oorzaak is nog weinig bekend. De veerboot was onderweg van Patras in Griekenland naar Ancona in Italië.