Nieuws
871010
Nieuws

Zij wisten ons hart te raken

Gita Wiegel: 'Van 2015 wil ik een mooi jaar maken...'

Afgelopen jaar wisten weer veel vrouwen anderen te inspireren. Ze zetten zich in voor goede doelen, wisten het land te ontroeren ten tijden van hoogte- en dieptepunten of maakten grote sprongen in hun carrière. VROUW vroeg aan haar lezeressen op www.vrouw.nl wie zij de meest inspirerende vrouwen van het afgelopen jaar vonden.

In de categorie ’nieuws’ werd er massaal gestemd op de veertienjarige Gita Wiegel, die haar moeder verloor bij de vliegramp van de MH17. Tijdens de landelijke herdenking van de slachtoffers hield het jonge meisje een volwassen toespraak. Zij wist haar gevoelens op zo’n treffende manier te verwoorden, dat heel Nederland het even te kwaad kreeg.

2015: een mooi jaar

Gita: „Ik vind het heel bijzonder dat ik mensen met mijn toespraak heb kunnen raken. Ik vind het ook mooi dat ik met mijn verhaal mensen heb kunnen inspireren. Zo was het verhaal niet alleen voor mijzelf, maar hadden anderen er ook wat aan. Wanneer ik het moeilijk heb zet ik dingen graag op papier. Bij mij gaat het schrijven vanzelf, zeker als het voor zo’n speciale gelegenheid is. Ik schrijf zelf voor mijn blog en in mijn dagboek. Van 2015 wil ik een mooi jaar maken. Ik wil leuke dingen ondernemen, mijn best doen op school en zoveel mogelijk dingen doen die ik zou moeten doen als 14-jarige.”

Hier vind je een overzicht van alle inspirende mensen van 2014 die ons hart wisten te raken.

Wie vonden jullie de meest inspirerende persoon van 2014? En waarom? Praat mee!