Nieuws/Binnenland
871064
Binnenland

Gladde wegen tijdens ochtendspits maandag

Het verkeer kan maandag tijdens de ochtendspits last krijgen van ijzel. Het gaat zondagavond en in de nacht van zondag op maandag regenen, maar in het binnenland vriest het aan de grond licht. Dat kan voor gladde wegen zorgen, voorspelt weeronline.nl. In de kustgebieden valt de gladheid waarschijnlijk mee.

De VerkeersInformatieDienst verwacht vanwege de kerstvakantie niet veel drukte op de wegen, maar dat is juist een probleem. Als er minder verkeer is, wordt het zout minder goed ingereden en blijft het langer glad. Het KNMI waarschuwt voor gladheid en gevaarlijk weer in Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland, Gelderland, Overijssel en Limburg. Daar geldt code geel.

De regen begint zondagavond in het Waddengebied en Noord-Holland. Van daaruit verspreiden de buien zich over de rest van het land. Behalve van bevriezende regen kan het verkeer ook last hebben van platgereden sneeuwresten.

Vanwege de gladheid wordt er flink gestrooid op de wegen. Dit weekeinde is er bijna evenveel zout gestrooid als in het hele vorige winterseizoen.