Nieuws
871093
Nieuws

Mercedes-Benz SLR McLaren 722S Roadster McLaren Edition

Onder de hamer: Speciale editie van speciale editie

Voordat iemand oproept tot het stenigen van Mansory, Lorinser of andere vandalen die zichzelf ‘veredelaars’ noemen; deze SLR McLaren 722S Roadster McLaren Edition (en ademhalen…) is weliswaar zo opzichtig als zijn naam lang is, het is gewoon een product van Mercedes-Benz zelf.

Het oranje gekleurde fallussymbool op wielen is één van zes exemplaren ooit gemaakt (de andere negentien McLaren Editions waren coupés) en kent een uitgesponnen ontstaansgeschiedenis. Het is speciale editie van een speciale editie van de SLR McLaren Roadster.

Supercharged

Die laatste kwam in 2007 op de markt en werd twee jaar later leverbaar als 722 S, een tot 150 stuks gelimiteerd eerbetoon aan Stirling Moss’ overwinning in de Mille Miglia van 1955. Het model werd aangedreven door een 5,4 liter supercharged V8 met 650 pk (de ‘normale’ SLR kwam tot 626 pk).

Bodykit

Eind 2010 – ongeveer een jaar nadat de SLR-productie was stopgezet – bouwde Mercedes-Benz (of eigenlijk McLaren) zes McLaren Editions op basis van de 722 S. Deze kregen een op de 722 GT-racer geïnspireerde bodykit mee, een strakker onderstel, een 50 kg lager wagengewicht.

Motorupgrade

Alle McLaren Editions werden af fabriek in het grijs geleverd, behalve deze. Het is ook de enige die een motorische upgrade kreeg. Dankzij aanpassingen aan de software van het motormanagement, betere intercoolers en een sportuitlaat levert deze SLR 750 pk in plaats van 650 pk.

Opbrengst

De eerste eigenaar heeft er echter nauwelijks van genoten / kunnen genieten, want er staat slechts 6.250 km op de teller. Wie meer kilometers op de McLaren Edition wil zetten, moet helaas diep in de buidel tasten. RM Auctions verwacht dat de auto tussen de 390.000 en 550.000 euro opbrengt.