Nieuws
871120
Nieuws

4 creatieve manieren om je kerstboom te recyclen

Recycle je kerstboom

Helaas is de kerst alweer voorbij en dan is het toch wel een beetje zonde om die mooie dennenboom bij het grof vuil te zetten! Daarom hebben wij vier creatieve manieren bedacht om de kerstboom te recyclen. Zo heb je ook ná kerst nog plezier van je kerstboom!

Spiegel

Kun je nog wel een nieuwe spiegel gebruiken? Dan is dit hét moment! Want met een beetje hout, wat lijm en wat handigheid knutsel je dit plaatje zo in elkaar! Hoe? Wij leggen het uit!

  1. Koop eerst een eenvoudige, ronde spiegel.
  2. Leg deze op een houten plaat en omtrek het met een potlood.
  3. Teken om deze cirkel vervolgens weer een grotere cirkel.
  4. Zaag nu de grootste cirkel uit met een zaag.
  5. Verf de buitenste cirkel nu in dezelfde kleur als de muur waar je de spiegel ophangt.
  6. Terwijl je dit laat drogen, zaag je de stam van de kerstboom in dunne plakjes.
  7. Plak deze stammetjes vervolgens op de buitenste cirkel. Voor een speels effect mogen ze best iets uitsteken.
  8. Plak tot slot de spiegel in het midden en viola: je eyecatcher is klaar!

Kaarsen

Aangezien we tijdens de donkere dagen wel wat extra licht kunnen gebruiken, zijn deze kaarsen dé perfecte decoratie voor je winterse woonkamer! Je maakt ze heel eenvoudig door de stam van je kerstboom in verschillende lengtes te zagen. Boor er ronde gaten in en doe er een waxinelichtje in. Wil je een iets stoerder effect? Maak de gaten dan groter en zet hier grote, dikke kaarsen in (afgebeeld met berkenhout, maar uiteraard ook uit te voeren met een kerstbomenstammetje).

Krans vogels

Niet alleen de stam van je kerstboom, maar ook de takken kun je prima hergebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een krans voor de vogels? Knip de takken van de boom en maak hier een mooie krans van. Versier het met vogelvoer en hang 'm op een mooie plek in de tuin.

Onderzetters

De stam van de kerstboom leent zich uitstekend voor een paar hippe onderzetters. Hoe je dat doet? Heel eenvoudig: zaag de stam van je kerstboom in kleine stukjes, verf er een laagje krijtbordenverf op en schrijf er met een krijtje een leuke tekst op. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met de decoratie van de onderzetters. Je kunt ze bijvoorbeeld ook in een hippe kleur verven of er een vormpje van zagen (op de foto ook een berkenschijf, maar goed te doen met een kerstbomenstammetje'.

Wat gaan jullie met de kerstboom doen? Recyclen of bij het grof vuil? Praat mee!